Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Великі платники податків Західного управління перерахували до Загального фонду державного бюджету 4,2  млрд гривень

опубліковано 09 квітня 2024 о 16:16

Упродовж січня - березня 2024  року великі платники податків, які обслуговуються в Західному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, перерахували до Загального фонду Державного бюджету 4,2  млрд гривень. Ця сума, у порівнянні з аналогічним періодом 2023 року, є більшою на 429 млн гривен бо або  на понад 11%.

У розрізі основних податків до Держбюджету надійшло податку на додану вартість – 2,7 млрд гривень. Так, платники податків забезпечили приріст надходжень, у порівнянні з аналогічним періодом 2023 року, на суму 639 млн гривень або на 31%. 

Крім того, за словами начальниці Західного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Ірини Короткової,  великий бізнес Західного регіону перерахував до державної скарбниці 188 млн гривень акцизного податку. Ця сума є на 54 млн гривень або на 40% більшою, порівняно з надходженнями у січні-березні 2023 року.

Приріст надходжень спостерігається і у сплаті  єдиного внеску на загальнобов’язкове державне соціальне страхування. За три місяці 2024 року вони склали 1,8  млрд гривень, що у порівнянні з аналогічним періодом 2023 року, більше на 157 млн гривень або на 10%.

Що стосується відрахувань на військовий збір, то у січні-березні великий бізнес Західного регіону сплатив понад 131 млн гривень. 

До місцевих бюджетів великий бізнес Заходу перерахував 372 млн гривень.

«Сплата податків – це інвестиція у добробут кожного з нас, запорука сильної держави. Ми щиро дякуємо усім платникам, які у цей непростий час сумлінно сплачують податки та підтримують економіку нашої країни. Ваш внесок – це підтримка боєздатності Збройних сил України, запорука економічної стабільності, забезпечення соціальних виплат», - наголосила Ірина Короткова. 

#вдячні_кожному_платнику_податків