Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ірина Короткова, в.о. начальника Західного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків про надходження до Державного бюджету протягом трьох місяців 2021 року

опубліковано 06 квітня 2021 о 16:56

«У січні-березні 2021 року великі платники податків, які обслуговуються в Західному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, перерахували до Загального фонду Державного бюджету 2,5  млрд гривень.

У розрізі основних податків до Держбюджету надійшло: податку на додану вартість – 1,5 млрд гривень. Так, платники податків забезпечили приріст надходжень в порівнянні з відповідним періодом 2020 року на суму 45 млн гривень. Слід зазначити, що з початку 2021 року суб’єктам господарювання Західного регіону відшкодовано з Державного бюджету понад 914 мільйонів гривень податку на додану вартість.

Крім того, великий бізнес перерахував до Державного бюджету 512 млн гривень податку на прибуток,  акцизного податку – 306 млн гривень, військового збору -102 млн гривень.

Що стосується відрахувань на соціальні потреби населення, то з початку року великими підприємствами Західного регіону сплачено 1,3 мільярди гривень.

Також у I кварталі 2021 року представники львівської бізнес-еліти перерахували 225 млн гривень податку на доходи фізичних осіб. З них до Державного бюджету 56 мільйонів гривень (25%) та 169 млн гривень (75%) до місцевих бюджетів».