Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Великі платники Заходу сплатили 2,2 млрд гривень ЄСВ та 381 млн гривень ПДФО

опубліковано 03 червня 2021 о 16:26

У Західному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків підвели підсумки повноти надходжень єдиного соціального внеску та податку на доходи фізичних осіб за п’ять місяців 2021 року.

За словами в.о. начальника управління Ірини Короткової, з початку року від великих платників, які перебувають на обліку Західному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, надійшло 2,2 мільярда гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Традиційно, найбільшим джерелом наповнення місцевого бюджету серед податкових платежів є податок на доходи фізичних осіб.

Відтак, у січні-травні 2021 року представники львівської бізнес-еліти перерахували 381 мільйон гривень податку на доходи фізичних осіб.

З цієї суми 286 мільйонів гривень (75% від загальних надходжень) – спрямовано до місцевих бюджетів Львівщини, а 95 мільйонів гривень (25%) –  надійшло до державного бюджету.

За п’ять місяців 2021 року Західним управлінням забезпечено приріст надходжень по податку на доходи фізичних осіб із заробітної плати у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 28 млн гривень або 108%.

Окрім того, упродовж вище зазначеного періоду підприємства, які перебувають на обліку у Західному управлінні, сплатили до державного бюджету 183 мільйони гривень військового збору.