Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Оцінити свої ризики можна самостійно

опубліковано 22 липня 2021 о 09:30

Західне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків інформує про наявність у платників ризиків несплати податків, які впливають на формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників.

Зазначимо, що Державна податкова служба  здійснює інформування суб’єктів господарювання – юридичних осіб про наявність у них ризиків несплати податків через «Електронний кабінет».

Інформацію щодо таких ризиків використовують при формуванні плану-графіка проведення документальних планових перевірок.

Розрахунок ризиків несплати податків для відбору платників до плану-графіка на відповідний рік здійснюється засобами інформаційно-комунікаційної системи ДПС щоквартально за даними податкової звітності платників податків та з використанням іншої інформації баз даних ДПС.

Відтак, у «Електронному кабінеті» платників податків 5 липня було відображено інформацію про наявні критерії ризику високого ступеню за результатами їх діяльності за 2020 рік та щодо правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за 2019 рік.

Отож, платники податків мають можливість самостійно оцінювати ймовірність проведення у них документальних планових перевірок.