Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року великі платники Західного регіону перерахували до Державного бюджету 5,4 млрд гривень ПДВ

опубліковано 12 жовтня 2021 о 10:39

У Західному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків підбили підсумки декларування податку на додану вартість за дев’ять місяців цього року.

Відтак, за цей період підприємства, які перебувають на обліку в Західному управлінні, спрямували до Державного бюджету 5,4 млрд гривень податку на додану вартість.

Слід зазначити, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року сплата зросла на    328 млн гривень або на 6,4%.

Як зазначає в.о. начальника Західного управління Сергій Лисеюк, у 2021 році з місяця в місяць зберігається позитивна тенденція збільшення надходжень.

«Яскравим прикладом є те, що за вересень 2021 року великі платники податків Західного регіону сплатили 736 млн гривень податку на додану вартість. Цей результат є на 88 мільйонів гривень або 14% більшим, якщо порівнювати цю сплату з аналогічним періодом минулого року», - пояснив Сергій Лисеюк.

Податкова служба продовжує боротьбу з тіньовою економікою та розбудову сучасної моделі взаємодії з платниками податків. Головні принципи, на яких базується співпраця – це рівність, справедливість, прозорість та зручність процесів у сфері оподаткування.