Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи підлягає перевірці одноразове (спеціальне) добровільне декларування?

опубліковано 02 листопада 2021 о 09:15

Західне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків продовжує інформувати громадян щодо процедури одноразового (спеціального) добровільного декларування та відповідати на найпоширеніші запитання.

Чи перевірятимуть одноразові добровільні декларації?

Протягом 60 календарних днів, які настають за днем подання декларації, Державна податкова служба України здійснюватиме камеральну перевірку декларації. 

Якщо помилку таки виявлять, декларанту надсилається повідомлення. Після отримання якого декларант матиме 20 календарних днів, аби подати уточнюючу декларацію. 

Під час проведення камеральної перевірки мають право: 

 - перевірити реєстрацію правочинів або активів у державних реєстрах шляхом звернення до державних органів.
 - звернутися до декларанта із запитом щодо підтвердження наявності у декларанта зазначених в декларації активів у випадку розбіжностей між задекларованою інформацією та даними державних реєстрів. 
  - документальне підтвердження вартості активів, які відображаються в декларації.

У декларації не зазначається інформація про джерела одержання декларантом об’єктів декларування. Проте декларант зобов’язаний документально підтвердити вартість окремих об’єктів декларування та додати до декларації засвідчені копії документів. Такими об’єктами декларування є: 

  1. активи фізичної особи, які знаходяться за межами України;
  2. валютні цінності, розміщені на банківських рахунках в Україні;
  3. права грошової вимоги, оформлені у письмовій формі або нотаріально посвідчені (якщо право вимоги виникло до іншої фізичної особи). 

На підтвердження вартості інших об’єктів декларування декларант може додати копії документів, але робити це він не зобов’язаний.