Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо перспектив виконання річних індикативних показників

опубліковано 03 листопада 2021 о 08:51

ДПС проаналізувала ситуацію щодо виконання індикативних показників доходів бюджету, визначених Міністерством фінансів України на 2021 рік.

З урахуванням фактичних надходжень до загального фонду державного бюджету за 10 місяців 2021 року в сумі 488,2 млрд грн, для досягнення річних індикативних показників, визначених для ДПС (575,3 млрд грн), необхідні надходження в обсязі 87,2 млрд грн, або 15,1 відс. річного індикативу.

Це в середньому за місяць близько 43 млрд гривень, при цьому фактичні середньомісячні надходження за 10 місяців 2021 року становлять 46,1 млрд грн (без урахування частини чистого прибутку та дивідендів).

Зокрема, для досягнення річного індикативу з податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів (сальдо) необхідно 7 млрд грн на місяць, при тому що середньомісячні надходження становлять 12,8 млрд гривень.

Отже, ДПС не вбачає ризиків щодо досягнення річних індикативних показників, навіть з урахуванням введених карантинних обмежень, у зв’язку з поширенням на території України респіраторної хвороби COVID-19.

При цьому слід зазначити, що річні індикативні показники доходів державного бюджету для ДПС у 2021 році збільшувалися двічі на загальну суму 40 млрд грн, у т.ч. у травні – на 8 млрд грн, у жовтні – на 32 млрд гривень.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX