Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року на потреби армії великі платники Заходу скерували 408 млн гривень

опубліковано 12 листопада 2021 о 13:50

Упродовж десяти місяців 2021 року підприємства, які перебувають на обліку у Західному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, сплатили до державного бюджету 408 мільйонів гривень військового збору.

«Західне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими  платниками податків підбило підсумки роботи за десять місяців. Ми спостерігаємо позитивну динаміку надходжень.  Лише сплата військового збору є на 57 мільйон гривень більшою, аніж очікувалось. Сума за 10 місяців 2021 року перевищила суму за аналогічний період 2020 року на 42 млн гривень або на 11,5%», - наголосив в.о. начальника Західного міжрегіонального управління ДПС по роботі з ВПП Сергій Лисеюк.

Великі платники податків Західного регіону скерували на військовий збір у жовтні 44 млн гривень, що у порівнянні з жовтнем 2020 року більше на 7,2 млн гривень.

«Варто пам’ятати, що сплата військового збору – це посильний внесок кожного громадянина для підтримання обороноздатності української армії та встановлення миру в нашій країні. Тож особи, які отримують легальні доходи, сприяють фінансовій підтримці нашого війська», - додав Сергій Лисеюк.

Нагадаємо, що військовий збір утримується за ставкою 1,5% з суми доходу, що є об'єктом оподаткування, відповідно до ст. 163 Податкового кодексу України, нарахованого (виплаченого, наданого) на користь платника податку упродовж звітного податкового періоду, без будь-яких вирахувань.