Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платник податків має право на розстрочення сплати податків

опубліковано 01 грудня 2021 о 13:47

Західне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків звертає увагу, що відповідно до Податкового кодексу платник податків має право на відстрочення, розстрочення сплати податків або податковий кредит в порядку і на умовах, встановлених ПКУ (пп. 17.1.5 ПКУ), а контролюючі органи мають право приймати рішення про розстрочення та відстрочення грошових зобов’язань або податкового боргу (пп. 20.1.29 ПКУ).

Зокрема, платник податків має право звернутися до податкового органу за місцем свого обліку або за місцем обліку такого грошового зобов’язання (податкового боргу) з письмовою заявою про розстрочення та відстрочення грошових зобов’язань або податкового боргу.

Нагадаємо, згідно Порядку розстрочення (відстрочення) грошових зобов’язань (податкового боргу) платників податків №574, розстрочення (відстрочення) грошових зобов’язань (податкового боргу) можуть надавати в межах повноважень за кожним окремим випадком:

- ДПС – без обмежень суми;

- Головні управління ДПС в областях, місті Києві, міжрегіональні управління ДПС по роботі з великими платниками податків  – на суму не більше 3 млн гривень.