Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року на потреби армії великі платники Заходу скерували 244,5 млн гривень

опубліковано 13 червня 2022 о 12:31

Упродовж січня-травня 2022 року підприємства, які перебувають на обліку у Західному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, сплатили до державного бюджету 244,5 мільйонів гривень військового збору.

«Західне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими  платниками податків підбило підсумки роботи за п’ять місяців. Ми щиро дякуємо великим платникам, які у цей непростий для усіх нас час продовжують сумлінно сплачувати податки та підтримувати економіку нашої країни», - наголосила начальник Західного міжрегіонального управління ДПС по роботі з ВПП Ірина Короткова.

Відтак, упродовж квітня – травня 2022 року сума сплати військового збору перевищила суму за аналогічний період 2021 року на 55 млн гривень або на 29%.

Великі платники податків Західного регіону скерували на військовий збір у травні близько 56  млн гривень, що у порівнянні з травнем 2021 року більше на 16 млн гривень або 40,5%

«Варто пам’ятати, що сплата військового збору – це вагомий внесок кожного громадянина для підтримання обороноздатності української армії та встановлення миру в нашій країні», - додала Ірина Короткова.

Нагадаємо, що військовий збір утримується за ставкою 1,5% з суми доходу, що є об'єктом оподаткування, відповідно до ст. 163 Податкового кодексу України, нарахованого (виплаченого, наданого) на користь платника податку упродовж звітного податкового періоду, без будь-яких вирахувань.