Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

9,6 млрд гривень надійшло до Державної скарбниці від великих платників податків Заходу упродовж восьми місяців 2023 року

опубліковано 15 вересня 2023 о 14:12

З початку 2023 року великі компанії Західного регіону, які обслуговуються в Західному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, перерахували до Загального фонду Державного бюджету 9,6 млрд гривень.

Значущим джерелом надходжень до державної скарбниці є податок на додану вартість. Його представники великого бізнесу за підсумками 8 місяців сплатили на суму 5,2 млрд гривень,.

Сплата податку на прибуток  упродовж січня-серпня  2023 року  від великих платників Західного управління склала 3,3 млрд гривень.

За вісім місяців 2023 року надходження єдиного внеску на загальнобов’язкове державне соціальне страхування. склали  понад 5 млрд гривень.

За вказаний період надходження зі сплати акцизного податку становлять  246  млн гривень. Сума надходжень, яку перерахували підприємства, що знаходяться на обслуговуванні у Західному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, за військовий збір – 443  млн гривень.

Окрім того, великий бізнес Заходу сплатив до місцевих бюджетів 1 млрд 94 млн гривень. 

«Ми дякуємо усім платникам, які вносять вагомий вклад у економічну стабільність нашої держави та вчасно сплачують податки. Завдяки Вашій свідомій позиції держава отримує кошти для забезпечення соціальних виплат та підтримки Збройних Сил України. Працюємо задля перемоги», - наголосила начальник Західного МУ Ірина Короткова.