Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок сплати податків, зборів та інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування платниками, включеними до реєстру платників, які використовують єдиний рахунок

опубліковано 26 квітня 2021 о 14:55

Ірина КОРОТКОВА, в.о. начальника Західного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків  надала роз’яснення щодо порядку сплати податків, зборів та інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування платниками, включеними  до реєстру платників, які використовують єдиний рахунок.

Відповідно до абзацу першого пункту 351 Податкового кодексу України (далі- Кодекс) повідомлення про використання або відмову від використання єдиного рахунка подається платником в електронній формі через електронний кабінет у порядку, встановленому статтею 421 Кодексу.

З початком використання єдиного рахунка платник податків зобов’язаний сплату грошових зобов’язань та/або податкового боргу з платників та зборів, єдиного внеску, інших платежів, контроль за справляння яких покладено на контролюючі органи, через єдиний рахунок, крім випадків, передбачених абзацом другим пункту 351.1 статті 351Кодексу.

Платники при оформленні   розрахункових документів на переказ у разі сплати податків, зборів та інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з використанням єдиного рахунка, починаючи з 26.02.2021, мають дотримуватись розділу ІІ Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» розрахункових документів на переказ сплати (стягнення)  податків, зборів, платежів на бюджетні рахунки та/або єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на небюджетні рахунки, а також на єдиний рахунок, затвердженого наказом Міністерства фінанасів України від 24 липня 2015 року № 666» із змінами внесеними  наказом Міністерства фінанасів України від 31.12.2020 № 847 (далі Наказ №847), який набрав чинності з 26.02.2021.

Враховуючи викладене, надаємо покроковий опис процесу уточнення платниками, які здійснили переказ коштів у період до набрання чинності  Наказу №847, в ІТС «Електронний кабінет» реквізиту «Призначення платежу» розрахункового документа.

 Кроки платника

 1 КРОК

Увійти до приватної частини електронного кабінету за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua.

Вибрати у вкладці «Вхідні/Вихідні документи» документ «Повідомлення про помилки в «Призначенні платежу» платіжного документу на сплату коштів на єдиний рахунок» за формою J/F1407201.

Увійти у вкладку «Єдиний рахунок»/«Журнал повідомлень про помилки в «Призначенні платежу» платіжного документу на сплату коштів на єдиний рахунок».

 2 КРОК

Заповнити документ «Уточнення даних «Призначення платежу» платіжного документу на сплату коштів на єдиний рахунок» за формою J/F1307301 шляхом зазначення належності платежу відповідному одержувачу не пізніше наступного робочого дня після отримання «Повідомлення про помилки в «Призначенні платежу» платіжного документу на сплату коштів на єдиний рахунок» за формою J/F1407201.

 3 КРОК

Підписати документ «Уточнення даних «Призначення платежу» платіжного документу на сплату коштів на єдиний рахунок» за формою J/F1307301 та відправити до ДПС.

 4 КРОК

Отримати квитанцію № 2 до документу «Уточнення даних «Призначення платежу» платіжного документу на сплату коштів на єдиний рахунок» за формою J/F1307301 з результатом обробки про його успішне прийняття ДПС.